Vi glæder os

Vi lever i en usikker tid, men livet skal leves alligevel. Ofte er det de mange små gode ting, der gør os lykkelige. Duften af en lækker sæbe, en crossant og en kop kaffe, et virkelig godt glas vin med en ven en fredag aften, en hyggelig søndag med levende musik og glade mennesker. Husk at nyde de mange små gode ting.

Vi glæder os til 2017. En af forårets store udfordringer bliver at få mange flere af vores produkter tilgængelige på Vores webmarked, så de kunder, der ikke lige bor i nærheden af Farum kan få adgang til dem. Vi er i fuld gang med at planlægge forårets arrangementer, og vi har allerede Helligtrekongersfest og vinbondebesøg i løbet af de næste 14 dage.

Sidst på måneden afholdes vinmessen Millisime Bio i år i Marseille, og der skal vi ned og møde vores producenter og måske finde et par nye vine.

Det lysner derude, vi går mod lysere tider, og lige pludselig bliver det forår, og vi kan igen sætte stole og borde ud, lavendlerne vil blomstre og der bliver masser af liv på vores fortovscafé.

Vi ønsker alle et godt nytår 2017 med masser af små gode ting.

Opvaskemidlet vi har ventet på

Vi elsker produkterne fra Marius Fabre, og vi vil helst udelukkende bruge deres sæber, vaskemidler og cremer, så vi undgår parabener, unaturlige tilsætningsstoffer og produkter der ikke er biologisk nedbrydelige. Derfor bruger vi sort sæbe til alt hvad det kan, og det er ikke så lidt, men vi har længe savnet et opvaskemiddel.

Nu er det kommet i 2 versioner, én helt uden parfume og én med en let og elegant duft af grapefrugt. Begge opvaskemidler er lavet af Marseille-sæbe sæbespåner og er biologisk nedbrydelige. Til meget sarte hænder anbefaler vi den uden duft.

Pris kun 65,00 for 500 ml i praktisk og dekorativ retroflaske.

Mød Fréderic og Fabienne og hør om deres usædvanlige vin

Sidste år havde vi besøg af Fréderic Mailler, vinproducent på Chateau de la Vieille Chapelle i Bordeaux. Det var en kæmpe succes, for ikke alene laver vinproducententerne skønne vine, men Frédéric er så sandelig også et meget inspirerende menneske, der fortæller yderst passioneret om sit arbejde.

Den 13. Januar ligger Frédéric og hans hustru Fabienne igen vejen forbi Vores Marked i Farum. Kom og mød dem fra 16.30 til 18.30, smag deres vine og lad dig rive med bl.a. af historien om vinen Bouchales.

Bouchales er en druesort, der voksede i Bordeaux inden vinlusen i 1864 hærgede vinstokkene og i sidste ende ødelagde stort set alle vinstokke i Bordeaux. Siden den tid er alle vinstokke i Frankrig podet på amerikanske vinstokke, der er resistente overfor vinlusen. Men der var vinstokke der overlevede, og hos Chateau de la Vieille Chapelle har man opdaget en vinmark med meget gamle vinstokke, der visse år giver druer nok til at lave en helt særlig rødvin. Marken består primært af Bouchales 80% og  merlot 20%. 

Kig forbi den 13. Januar og smag vinen af de usædvanlige gamle vinstokke og hør mere af historien bag.

Helligtrekongers kage og fest

Søndag den 8. januar fejrer vi helligtrekonger på Farum Hovedgade 83. Butikken har åben fra 11-16, der er levende musik med Swing Partout fra 13-15. Du kan smage Galette des Rois, fransk helligtrekongerskage med et glas bobler til kun 80,00 Kr. 

Vil du have en Galettes des Rois med hjem, kan det også lade sig gøre. Du kan købe kagen, hvor der er indbagt en lille porcelænsfigur, for 80,00 Kr. bestil den og vi bager den for dig eller køb på frost som bag selv. Der følger naturligvis også en papirskongekrone med. Kan kun købes i butikken, desværre ikke på Vores webmarked.

 

 

 

Med venlig hilsen
Vores Marked