Afterski til alle

Måske står du på ski, måske gør du ikke, men Vores Afterski er for alle. Vi synes nemlig, at alle har fortjent lidt forkælelse i den kolde tid. Hvis du har valgt at holde vinterferien på Sjælland, så kig forbi Vores Marked i Farum i løbet af ugen. Nedenfor kan du finde hele vores Afterski program. Hvis du bor for langt væk eller er af sted på ski, så inviterer vi dig til at lave din egen afterski, få inspiration nedenfor.

Afterski aperitif

Efter en lang dag i kulden er der intet bedre end en aperitif. Et godt glas vin med lidt lækkert man kan nyde til. Essensen i en aperitif er, at man drikker og spiser lidt til. 

Vi anbefaler de fantastiske oliven fra Nyons. Dertil forskellige tapenader: tomattapenade, aubergine kaviar og selvfølgelig den sorte oliventapenade. Tapenaderne smørres på tynde skiver ristet brød. Lad brødet køle næsten helt af, inden du smører tapenaden på. Hvis du holder meget af det grønne, kan du erstatte brødet med peberfrugter, som skæres i 4 store både, og smørres med tapenaden.

Sidst men ikke mindst lidt andemousse, der består af fjærkrælever, også på lidt toast.

Der er ikke nogen regel for hvad man skal drikke, det kan være rød, hvid eller rosévin, bare det er godt. Da man ikke spiser rigtig mad, vil et lidt lettere glas dog være at foretrække. Der er også dem der foretrækker en lækker øl fra Mont Blanc

Til årets afterski foreslår vi vinene fra Domaine Finot, de ånder bare af bjerg. Hvis turen går til de nordlige egne, kan det bestemt også være en god ide, at tage et par økopapvine med fra Les Vignerons Ardéchois, vælg mellem rød, hvid eller rosé. Til dem der ikke drikker alkohol anbefaler vi vores lækre frugtnektarer, pære eller abrikos.

Afterski i Farum

Vores vinbar, café og gourmetmarked holder åbent i uge 7, og i år har vi besluttet at lave endnu mere fest end vi plejer med masser af skønne smagninger af bjergvine:

Søndag den 12/2 holder vi åbent 11-16 med levende musik, zigøjnerjazz med Swing Partout fra 13-15.

Tirsdag den 14/2, 16.30-18.00: Drop ind vinsmagning, vinene fra Domaine Finot, læs mere nedenfor, der laver vin i Grenoble, gratis.

Onsdag den 15/2, 16.30-18.00: Drop ind vinsmagning, vinene fra Domaine Giachino fra Savoie i de franske alper, gratis

Torsdag den 16/2, 16.30-18.00: Drop ind vinsmagning, bjergbobler fra Die, Domaine Achard Vincent.

Hele ugen kan du købe løgsuppe med ost og croutons til kun 50,00 Kr pr. kuvert

Hvis det lang om længe lykkes os, at få vores cider og calvados hjem fra Normandiet, laver vi også tilbud på det, tjek vores facebook side, så holder vi dig informeret.

Vi holder som sædvanligt lukket mandag, og alle andre dage har vi åbent til sædvanlig tid.

Vinene fra Grenoble

Så har vi endelig fået lagt dem i webshoppen, vinene fra Grenoble, og fået lavet en stade til Domaine Finot. Ikke mindst de lækre traktorvine til virkelig god pris, er gået som varmt brød i butikken i Farum, men vi har dog stadig lidt tilbage. 

Du kan læse hele historien om domænet, samt se en lille video derfra her. Vi er så overraskede over, at der laves vin i området, som vi kender så godt og vi blev endnu mere overraskede, da vi smagte vinen.

Er du fan af forfinet Pinot Noir, så kan vi bestemt anbefale deres lækre pinot, nyd den ung eller lad den udvikle flere aromaer over det næste års tid. Vi har ikke meget tilbage af deres Chardonnay, så hvis du er til fed men samtidig mineralsk chardonnay, så skynd dig.

 

 

 

Med venlig hilsen
Vores Marked