Vinbonden med den sjældne vin

Fréderic og Fabienne Mailler købte Chateau de la Vieille Chapelle i 2006 med drømmen om at lave virkelig god økologisk Bordeaux-vin. Domænet er på 21 hektar, hvoraf der er plantet vin på ca. halvdelen, markerne og bygningerne ligger helt ned til Dordogne floden ca 15 kilometer fra Saint-Emilion. Det gamle kapel er fra det 12. århundrede, og er i dag det sted familien spiser både morgenmad og aftensmad med gæster fra hele verden, der indlogerer sig på gårdens bed and breakfast. 

Et par hundrede meter fra gården helt ned mod floden, ligger en noget usædvanlig vinmark. Stokkene er tydeligvis meget gamle, de er krogede, stammerne er 40-50 cm tykke, bestemt ikke stokke man ser hver dag. Nogle år giver de vin, andre ikke, de lever deres eget oldingeliv.

Efter at have overtaget gården, besluttede Fréderic at finde ud af noget mere om de meget gamle vinstokke. Han tog prøver, som han sendte ind til det franske vin-institut.

Det viste sig, at stokkene er 130-150 år gamle, det er overvejende en gammel Bordeaux-drue, der ikke mere dyrkes, Bouchales, og det er en af de eneste marker i Europa, der har overlevet vinlusen, Phylloxera, der fra omkring 1880 ødelagde alle vinstokke i Europa, eller næsten alle. Efter vinlusens hærgen er alle vinstokke i Europa podet på amerikanske vinstokke, der er resistente overfor vinlusen, men stokkene på den gamle mark er ikke podet, og det er et mysterium, hvordan disse oldinge-stokke har overlevet og stadig lever.

Mød vinbonden

Fréderic Mailler kommer på besøg på Vores Marked lørdag den 5. januar, og det fejrer vi i vores 2 butikker med gratis smagning for vores kunder.

Vores Marked Frederiksberg, Godthåbsvej 32, klokken 13-14.30.

Vores Marked Farum, Farum Hovedgade 83, 15-16.30.

Kom i god tid. Fréderic taler godt engelsk, så der er masser af mulighed for at god vinsnak.

 

 

 

 

Med venlig hilsen
Vores Marked