De sunde valnødder 

Den nyeste forskning viser, at valnødder er de nødder der indeholder flest antioxidanter, faktisk dobbelt så mange antioxidanter som andre nødder. Spiser man 7 valnødder hver dag mindskes risikoen for kræft, hjertesygdomme og type-2 diabetes. Samtidig indeholder valnødder og valnøddeolie mange flerumættede fedtsyrer, og derfor tager man ikke på af at spise moderate mængder af valnødder. Tværtimod giver nødderne en mæthedsfornemmelse, der gør, at man ofte spiser mindre i løbet af dagen. 

Valnødder og valnøddeolie i kosten kan også gøre kroppen bedre i stand til at takle stressede situationer.  Forsøg fra Pennsylvania State University viser, at forsøgsdeltageres blodtryk både i hviletilstand, og når de blev udsat for stress, var lavere, når de dagligt indtog valnødder og valnøddeolie. Flere studier viser, at valnødder kan reducere blodtryk og kolesterolværdier. Så ud over de kulinariske muligheder ved valnødder og valnøddeolie, er der masser af sundhedsmæssige grunde til at inddrage valnødder i kosten. 

Kilder: American Chemical Society og Videnskab.dk 

Valnøddeolie og andre valnøddeprodukter 

Alle valnøddeprodukterne på Vores Marked er økologiske og kommer fra ægteparret Magali og Serge Charruau, hvis valnøddeplantage ligger udenfor Grenoble i den lille by Sct. Jean-en-Royans. 

Valnøddeolien er en jomfruvalnøddeolie. Den er lavet af kvalitetsvalnødder, der koldpresses mekanisk og derefter filtreres. Det er et helt naturligt produkt med en markant valnøddesmag. Der findes i alt 3 kvalitetsniveauer af valnøddeolier, raffineret valnøddeolie, ren valnøddeolie og jomfruvalnøddeolie.  Jomfruvalnøddeolien indeholder langt mere E-vitamin og har en stærkere smag af valnødder end de to andre. Det er typisk også den dyreste. 

Valnøddeolie indeholder 63% flerumættede fedtsyrer og både Omega-3 og Omega-6.  Det høje indhold af flerumættede fedtsyrer gør olien uegnet til stegning, da den ikke kan tåle høje temperaturer. Til gengæld egner den sig fortræffeligt til salater, over kogte grønsager, til dressinger og til bagning. Olien bør opbevares mørkt og efter åbning i køleskab. 

Kvalitetsbetegnelsen Noix de Grenoble (”Grenoblevalnødder”) har eksisteret siden 1936. Valnødderne med kvalitetsbetegnelsen skal have en diameter på mindst 28 mm. Efter tørring sorteres valnødderne grundigt, dårlige valnødder kasseres og små valnødder tages fra. De små valnødder bruges til olie samt til valnøddecreme og marmelader. 

De dejlige valnøddeopskrifter 

Valnødder kan naturligvis spises rå som snack, men der er et utal af kulinariske anvendelsesmuligheder med valnødder og valnøddeolie. Se Vores Valnøddeopskrifter.

Vores Valnøddetilbud

Se Vores tilbud på valnøddeolie og andre dejlige produkter her.

Vores Marked på marked 

Den 28. Juli fra 10-16 finder du Vores Marked på det nye fødevaremarked i Kødbyen ved Øksnehallen i København. Vi vil sælge vores fødevarer og en lille smule vin. 

Fra den 2 august til og med den 2 september har Vores Marked en udendørsstade ved Torvehallerne. Vi vil være der i 5 uger onsdag til søndag, den første uge dog kun torsdag til søndag. 

Vi vil variere vores sortiment fra uge til uge: 

  • 2/8 til 5/8: Fødevarer  
  • 8/8 til 12/8: Marseille sæber og creme 
  • 15/8 til 19/8: Økologisk vin 
  • 22/8 til 26/8: Fødevarer 
  • 29/8 til 2/9: Marseille sæber og creme 
I alle 5 uger er du velkommen til at bestille varer over nettet og hente dem i Torvehallerne. Du skriver bare ”Afhentning i Torvehallerne” i bemærkningsfeltet, når du handler. 

Se hvor du ellers kan finde os i løbet af efteråret under Markeder og Messer.

Med venlig hilsen
Vores Marked