En rigtig glædelig gourmetjul

Hvad er det der gør julen glædelig? For mange, der er så heldige at have familie og venner, er det nok først fremmest samværet med dem vi holder af. ”Børn” der kommer hjem til mor og far, og nogle år senere mor og far, der kommer hjem til ”børnene”. Og selvfølgelig de små børns glæde, hvis man har sådan nogle i kredsen.

Julen er dog også en god anledning til at forkæle sig selv og hinanden kulinarisk, og det behøver ikke betyde overspisning, man kan også satse på bedre i stedet for mere. I dette nyhedsbrev kommer vi med forslag til, hvordan man sætter prikken  over ”i” – så man får en ekstra glædelig gourmetjul. Vi har naturligvis også lavet lidt juletilbud til dig.

Ostetilbehør

Til en god julefrokost hører god ost, gerne lidt moden brie, en god skimmelost og lidt fast ost. For at sætte prikken over i’et så server ostebordet med valnøddefigencreme til kun 52,00 DKK i denne uge mod normalt 62,00 DKK, der smager fantastisk både sammen med brien og den blå skimmelost. Til ostebordet hører også store økologiske valnødder fra den nye høst til kun 45,00 DKK per halve kilo.

Chokolade

Ingen jul uden chokolade, og det skal være noget særligt til en særlig lejlighed. Så prøv Vores skønne økologiske chokoladevalnødder i denne uge på juletilbud til kun 62,00 mod normalpris 68,00 DKK. Også en oplagt mandelgave til familien med både store og små.

Foie Gras

Vi ved godt det er kontroversielt men til fransk jul hører også Foie Gras, og skal det være så lad det være en god Foie Gras, af ænder der har gået ude og spist masser af græs og majs. Til Foie Gras kan du servere en løgconfit til 52,00 DKK, en figenoliventappenade til 48,00 DKK eller en valnøddefigencreme.

Julerødvin

Julen er en særlig lejlighed og dertil hører særlig vin, som naturligvis skal være økologisk, så julen ikke bliver ødelagt af hovedpine. Til julemiddagen foreslår vi en Saint-Joseph Les Serves 2010 fra Domaine Monier til 259,00 DKK. Det er en kulinarisk oplevelse af drikke denne vin, der på en gang har kraft og fylde og samtidig nærmest kæler for smagsløgene med en udsøgt blidhed. Også en god gave til vinelskeren, da den sagtens kan ligge en 10 år.

Er man til lidt mere vildskab, så er en Saint-Joseph 2009 fra La Fermes des 7 Lunes til 195,00 et godt valg. En herlig vin med god fylde, let krydret og med klare frugtstrejf.

Julehvidvin

Selv om julen nok i høj grad står på rødvin, så kan en frisk hvidvin med lidt god syre være en dejlig afveksling. Til fisk og smørrebrød anbefaler vi en Marsanne 2010 fra Domaine Monier i Saint-Joseph til 115,00 DKK, eller på juletilbud for kun 200,00 for to flasker, en vin der udmærker sig med en skøn duft og en dejlig syre, uden at den bliver sur. Til ost anbefaler vi klart en Chignin Bergeron 2007 fra Louis Magnin til 164,00, der fra de stejle bjerge i Savoie bringer den kraft og fylde, der skal til at akkompagnere ethvert ostebord.

Julebobler

Til fransk jul hører også masser af bobler. Vores julefavorit er den medaljevinderen Clairette de Die fra Achard-Vincent til 138,00, fordi den passer perfekt både til Foie Gras, til chokolade og til den traditionelle kransekage nytårsaften. Clairetten er lavet på muskatdrue, så den har en let hyldeblomstagtig sødme, der gør den helt unik. Ejner sig også smukt til velkomstdrink.

Gavekort til Vores Marked

Giv et gavekort til Vores Marked til ham eller hende, det bare er helt umuligt at finde gaven til. Vi har gavekort fra 200,00 DKK til 1000,00 DKK. Gavekortet kan bruges på Vores webshop eller i Vores butik i Farum.

Årets julegaven

På Vores Marked har årets julegave indtil videre helt klart været den skønne Sæbeholder med olivensæbe fra Marius Fabre.

Med venlig hilsen
Vores Marked