Je t'aime

Den 14 februar er det Valentinsdag. Sig ”je t’aime” med lækkerier fra Vores Marked, vis din kærlighed med smagen af fransk passion. Læs mere om Valentinsdag under ”Vidste du”.

Den sikreste vej til hjertet går ofte via lækkerier. Fyld en gavetaske fra Vores Marked med det, der gør din elskede ekstra glad. Vi foreslår chokoladevalnødder, hindbærhjerter, valnødchokocreme, en abrikosnektar samt gerne en flaske bobler. Du kan også overveje at tilføje en duft af fransk sommer med en lavendelsæbe eller måske en lavendel massageolie.

Er din elskede til den lidt søde side så vælg en Clairette de Die, som I kan drikke sammen med chokoladevalnødderne, Hvis han/hun foretrækker tør mousserende så tag en Crémant, som I eventuelt kan drikke sammen med lidt lækkert røget laks – en rigtig kærlighedsmiddag.

Til hende (eller den forfængelige ham)

Fyld en Vores Marked taske med skønne økologiske produkter fra Olivia. Du kan også vælge en af vores færdige Olivia pakker. Olivia er lavet på økologisk olivenolie, dufter af syden, og olivenolien giver fugt og pleje til hud og hår. En sikker kærlighedsgave.

Til ham (eller den lidt vinnørdede hende)

Glæd ham med en rigtig god flaske vin, han ikke selv lige vil købe i en Vores Marked vintaske. Vi foreslår en Saint-Joseph fra La Ferme des 7 Lunes, en Saint Joseph Les Serve fra Domaine Monier Perréol eller til den mere eksperimenterende en La Brova lavet på den sjældne Mondeuse drue fra Savoie.  Er han til hvidvin, så vælg en Vertical fra Savoie.

Kærlighedserklæringen

Når du bestiller gaven så skriv ” Valentinsdag” i kommentarfeltet. Så får du et lille kort med, hvor du kan skrive din kærlighedserklæring.

Er I ikke i samme landsdel

Så klarer vi også det. Vælg levering hos din elskede. Skriv ”Valentinsdag” samt din besked i kommentarfeltet, så sender vi gaven til din elskede med din besked.

Vidste du - om Valentinsdag

Valentinsdag var oprindelig en frugtbarhedsfest, der stammer helt tilbage fra antikkens Grækenland, hvor man i perioden fra midt januar til midt februar fejrede det hellige ægteskab mellem Zeus og Hera. Romerne fejrede den 14. februar frugtbarhedsfesten Lupercalla, hvor man tilbedte frugtbarhedsguden Lupercus. Ordenens munke ofrede geder til Lupercus, og efter at have drukket godt med vin, løb munkene kun iført gedeskindene rundt i byen. Byens unge kvinder kom dem i møde, for at blive rørt af de gedeskindsklædte munke øgede frugtbarheden og lettede fødslen.

I 498 gjorde den katolske kirke den 14 februar til Saint Valentins dag – altså dagen for katolske helgener med navnet Valentin, der er mindst tre.

Koblingen til de forelskedes fest er lidt usikker. I lang tid fejrede man på Valentinsdag de enlige. Det foregik ved, at alle landsbyens enlige kvinder gemte sig i udkanten af byen, og så skulle de enlige mænd finde dem. De par, der så blev dannet, skulle gifte sig i løbet af året. Altså en form for tidlig dating.

Første gang de forelskede nævnes i forbindelse med Valentinsdag er i 1400-tallets England, hvor det blev kutyme at udveksle små kærlighedserklæringer i forbindelse med dagen.

I dag bliver Valentinsdag fejret på forskellig vis i mange forskellige lande. I Frankrig giver de forelskede hinanden små gaver, så det holder vi os til.

Kærlig Valentinsdag    

Med venlig hilsen
Vores Marked