De smager usædvanligt godt. 

Når man har boet i Grenoble i mange år, så er det naturligt, at man spiser Grenoble Valnødder, for hvad skulle man ellers? Egentlig har jeg aldrig tænkt så meget over, at de smager bedre end andre valnødder, men efter at have solgt rigtig mange Grenoble Valnødder i Danmark, og fået rigtig mange positive kommentarer fra kunderne, så må jeg bare konstatere at Grenoble Valnødder smager usædvanligt godt. 

I hvert fald dem du kan få på Vores Marked fra Magali Charruau, der sammen med sin mand har omkring 650 valnøddetræer i området omkring Saint-Jean-en-Royans. At valnødder er super sunde, har jeg tidligere skrevet om – de indeholder anti-oxidanter, og spiser man 7 valnødder hver dag, mindskes risikoen for kræft, hjertesygdomme og type-2 diabetes.  Nu må jeg så også konstatere, at de bare smager usædvanligt godt. Jeg indrømmer, at jeg selv spiser 7 valnødder hver dag, og selv om det er sundt, så spiser jeg ikke noget, bare fordi det er sundt. 

Har du endnu ikke smagt dem, så får du her chancen med et godt tilbud. 125 g. økologiske valnøddekerner for kun 25,00 DKK mod normalt 35,00 DKK. Du kan også stadig få hele økologiske Grenoble Valnødder til 45,00 DKK for ½ kilo

Hvorfor er Grenoble valnødderne så gode? 

Grenoble Valnødderne dyrkes i 150 til 500 meters højde i bjergene omkring Grenoble. Vintrene er meget kolde, så alle parasitter dør i løbet af vinteren. Samtidig er der i området mange bjergkilder, der fører vand fra gletsjerne ned i Isere floden, og dette kolde vand giver næring til valnøddetræerne. Så den skønne smag kommer fra bjergene og bjergkilderne. 

Vidste du - madskandale førte til beskyttet geografisk betegnelse

Grenoble Valnødder fik allerede i 1938 deres AOC eller beskyttede geografiske betegnelse.  Allerede i det 19ende århundrede eksporteredes mange Grenoble Valnødder til primært USA. Omkring århundredeskiftet blev det så god en forretning, at visse valnøddeforhandlere tilsatte udenlandske valnødder til Grenoble Valnødderne, og det udløste en madskandale. De lokale producenter reagerede straks, de organiserede sig og beskyttede valnødden mod svindel ved at tage en seriøs snak med potentielle svindlere. I 1938 lykkedes det dem så at få den beskyttede geografiske betegnelse ”Noix de Grenoble” eller Grenoble Valnødder.

Med venlig hilsen
Vores Marked