Vi mødes på Ledreborg 

Så er forberedelserne til Pinsens store slotsmarked i Lejre ved Roskilde, Ledreborg Livstilsdage, i fuld gang. Messen har åben fra fredag den 17. maj til og med mandag den 20. Maj. 

Vi har i år lavet Vores eget lille program med vinsmagning, chokoladesmagning, marmeladesmagning og duftkonkurrence, og i forbindelse med smagningerne og konkurrencerne har vi super gode tilbud. Du finder Vores Markeds stand som den tredje sidste på højre hånd, når du går af Slotsalléen op mod slottet – Stand A03. Da vi ved, at det kan være lidt hårdt at gå rundt på messen, tager vi lidt havestole med, så på Vores Marked’s stand har du også mulighed for at tage et tiltrængt hvil. 

Vi tager 20 gratis goodiebags med til Vores nyhedsbrevsabonnenter, så hvis du er på messen, så kom og hent en gratis goodiebag.

Vores Marked Program Ledreborg 2013 

Lørdag den 18. maj: 

13.00-13.25: Har du en god duftesans – kom og vær med i vores duftkonkurrence. 

13.30: Blandt de rigtige svar i vores duftkonkurrence trækker vi lod om 3 dejlige sæbegaver. 

15.00: Kom og smag på dejlig økologisk vin fra Savoie-producenten Domaine Giachino. Vi smager på to hvide og to røde vine, som vi samtidig har tilbud på frem til klokken 16.00 

Søndag den 19. maj: 

11.00-11.30: Kom og smag Vores dejlige franske økologiske marmelade fra Saveurs du Vercors

15.00: Bobler og nøddechokolade – kom og smag dejlige økologiske rosébobler med en lille økologisk chokoladeovertrukket nød. Vi lancerer samtidig et tidsbegrænset tilbud. 

Mandag den 20. Maj 

13.00-13.25: Har du en god duftesans – kom og vær med i vores duftkonkurrence. 

13.30: Blandt de rigtig svar i vores duftkonkurrence trækker vi lod om 3 dejlige sæbegaver. 

Sommerens markeder 

Indtil videre har vi planlagt følgende markeder/messer: 

Ledreborg Livstilsdage, Lejre, 17. til 20. maj. 

Loppemarked på Kålundsvej – lille lokalt marked organiseret af et par ildsjæle i Farum Gamle bydel  - kom endelig, hvis du bor i nærheden, 25. Maj, 10-14. 

Kulinarisk Sydfyn, 29. og 30. Juni, Svendborg. 

Bastilledag, 14. juli, Lars Bjørnstræde, København 

Vidste du – om Ledreborg 

Ledreborg blev bygget i 1745 af Johan Ludvig von Holstein. Holstein var af tysk herkomst fra Mecklenburg, men han var særdeles dansksindet, og tjente både Christian den 6. og Frederik den 5. som statsmand. 

 I 1733 blev han gift med danske Hedevig Vind fra Vendsyssel. Han solgte familieejendommene i Mercklenburg samt sin hustrus herregårde i Vendsyssel og købte Lejregård og tilstødende landejendomme. Herefter byggede han stamhuset Ledreborg, og det blev i 1750 gjort til lensgrevskab. Han anlagde samtidig den fantastiske park omkring slottet, der er blevet moderniseret flere gang, og i dag fremstår meget romantisk.

Johan Ludvig von Holstein var i øvrigt kollega til Iver Rosenkrantz, en anden statsembedsmand og en af mine forfædre. Min far er opkaldt efter Iver, og således er Danmark et ganske lille land. 

Med venlig hilsen
Vores Marked