Efterår og høst

Så kom efter efteråret til Danmark. Selv om vi stadig har smukke solskinsdage, så er det ikke til at tage fejl af. For Vores Marked betyder efterår, at vi har super travlt med at få masser af lækre varer hjem til julehandlen. Men årstiden er også præget af, vi spændt følger meldingerne fra vores producenter om vinhøsten, om hvor meget abrikosnektar der bliver til vores nektarhungrende kunder, om valnødderne, der bliver forsinkede og alt det andet, der sker i marken, og som i høj grad er præget af den kolde forsommer, men heldigvis varmere sensommer.

For vores producenter er det en travl og også lidt nervepirrende tid. Vinbønderne skal høste præcist på det rigtige tidspunkt, når druerne er så modne som muligt, men inden efterårsregnen sætter ind, og druerne rådner. Valnødderne skal i hus, tørre og sendes ud til kunderne inden jul, og lige nu er de i hvert fald 14 dage forsinkede pga. den kolde forsommer. Vores olivenbonde i Nyons venter på at sidste års olivenhøst har gæret færdig, så han kan lave tapenade og vakuumpakke oliven til Vores Marked, og naturen tager den tid den nu tager.

Det er ikke altid lige nemt at arbejde med naturprodukter lige fra bonden, men når vi hører vores kunders glædesudbrud, når de smager en oliven eller et glas nektar, så er det det hele værd. Eller når en glad kunde fortæller, at hun drømmer om Clairette de Die om natten - "La Clairette de Die, j'en rêve la nuit". Man kan faktisk godt smage passion.

Firmajulegave-katalog

Så er vores julegavekatalog i luften med masser af julegaveideer til medarbejdere og kunder. Vi har fået nye gaveæsker hjem, så man i år kan vælge mellem at få gaverne i vores praktiske økologiske jute tasker eller smukt indpakket i en eksklusiv trææske. Ud over vores sædvanlige sortiment, får vi masser af lækker chokolade hjem til jul fra vores chokoladeproducent i Alperne, Belledonne. chokoladen er uimodståelig, den smelter bare på tungen, og så er den økologisk og fair trade.

Vi er også begyndt at føre de skønne Opinel køkkenknive, der laves i Savoie i de franske alper af, og som egner sig helt fantastisk til firmagaver.

Se hele julegavekataloget her. Bestil julegaver til dine medarbejdere og kunder inden den 1. november og få gode priser. Skal du bruge større mængder chokolade skal det bestilles senest den 10. oktober, så chokolademestrene kan nå at lave chokoladen inden jul.

Tilbud på Solskinsmost

Vi skal have solgt det sidste æblemost af sidste års æblehøst, så lige nu kan du få 5 liter Bornholmsk most til kun 80,00 DKK i vores gårdbutik Farum Hovedgade 69. Vi har stadig mange sorter, og mosten er fyldt med energi. Holder sig 2 måneder efter åbning.

Følg os på Facebook

På Vores Marked forsøger vi at sende nyhedsbrev ud hver 14. dag. Vi fortæller også om små og store ting på vores Facebook side, og vil du være helt sikker på altid at være helt opdateret, så like os på Facebook.

Vidste du

Franskmændene og italienere er de folkeslag i verden der drikker mest vin per person. I begge lande er normen at drikker ca. 50 liter vin per person om året, nogenlunde svarende til 1 liter vin om ugen. Der kan danskerne ikke være med, men vi ligger faktisk i den høje ende med ca. 36 liter vin per person om året. Til sammenligning drikker amerikanerne kun 12,5 liter vin per person om året. Ved ikke om disse tal kan bruges som en kulturtest, men kan i hvert fald se af tallene, at i vores familie er vi meget franske.

Med venlig hilsen
Vores Marked