Nytårstilbud 

På Vores Marked fejrer vi det nye år og trodser den lidt kedelige januar med masser af gode tilbud til dig. Så lige nu er et rigtig godt tidspunkt at gå på opdagelse blandt vores mange stadeholdere. Du kan også se et udvalg af de gode tilbud på forsiden af vores webmarked

Men her lidt tips – besøg la Ferme de Aygues hvor du finde skønne Nyons oliven til en rigtig god pris, 250 g. for kun 36,00 (spar 12,00) og 500 g. for kun 72,00 (spar 18,00). Hvis du føler trang til et glas vin til dine oliven, kan du lige nu få en dejlig Glou rosé for kun 62,00 DKK (spar 20,00), eller den meget frugtige røde Glou Rouge for kun 75,00 (spar 18,00) begge fra La Ferme des 7 Lunes.  

Der er også masser af gode tilbud i afdelingen for sæbe og cremer. Januar egner sig fint til hjemmespa, og det kan du nu gøre til rigtig gode priser med vores 1001 bad serie fra Marius Fabre. Også mange af de lækre økologiske Olivia produkter finder du lige nu til nedsat pris. Du kan også lige nu få 3 dejlige lavendelsæber med olivenolie for kun 100,00 (spar 20,00).

Men skynd dig. Tilbuddene varer kun til og med den 17. Januar. 

Vores Marked i medierne 

De sidste par uger har der været skrevet en del om Vores Marked i forskellige medier – Børsen, Lokalavisen, Frederiksborg Amtsavis.

Vores Marked er nemlig blevet udpeget som vækst-case af det nye initiativ ”Kvinder i bestyrelser”. Kort fortalt betyder det, at vi får en rådgivende bestyrelse bestående af kompetente kvinder, der skal hjælpe os med at skabe vækst og sikre vores fremtid. Samtidig vil vores direktør Birgit Pichat på sigt blive bedt om at bidrage med bestyrelsesarbejde hos andre nystartede kvindeejede virksomheder. 

Læs mere i Lokalavisen.dk og sn.dk

De hellige mænd 

Så er julen overstået, men i Frankrig betyder det kun, at man lige nu og hele januar fejrer de Hellige Trekonger – på fransk ”les rois mages”. De fejres fra den 6. Januar Helligtrekongers Aften. For de fleste franskmænd er det vigtigste i fejringen, at familie og venner samles og spiser en særlig helligtrekongers kage, en ”galette des rois”. I kagen ligger en lille figur i porcelæn – enten en af de hellige konger eller en figur fra en julekrybbe, og den der får figuren får en kongekrone i papir. Til kagen drikkes enten mousserende vin som fx Clairette de Die eller varm vin (du finder den dejligste opskrift nedest i dette nyhedsbrev). Man kan selvfølgelig også drikke kaffe, men man drikker sjældent kaffe til kage i Frankrig kun til croissanter og andre morgenbrød. Du finder opskriften på en Galette des Roi her. Vi har ikke afprøvet den, men den ser rigtig nok ud. Du kan også købe kagen i visse fransksindede baggerier. 

I mange franske kristne familier har man en julekrybbe med små håndlavede figurer fra Provence, de såkaldte ”Santons de Provence”. Figurerne er i ler og malet i smukke farver i hånden, og ud over Maria, Joseph og Jesusbarnet består en krybbe af indbyggerne i en landsby i Provence og deres traditionelle fag. Derudover er der selvfølgelig de tre hellige konger, der til jul placeres i udkanten af krybben, og som den 6. Januar flyttes helt hen til Jesusbarnet.

Med venlig hilsen
Vores Marked