Smagekasse: vin til under 1 hund 

Med et ubegrænset budget, er det ikke så svært at finde dejlige og spændende vine. Når prisen ryger under 1 hund, bliver det lidt sværere, og i mange år var en af mine hobbyer at finde behagelige vine, der ikke gav hovedpine, til under 1 hund. Det lyder måske ikke som den store udfordring, men hvis man som jeg er udstyret med et hoved, der ikke er så glad for sulfitter og andre tilsætningsstoffer, og derudover er gift med en franskmand, der vil have at vinen skal smage af andet en nyt egetræ, så er det ikke helt nemt. 

Men det kan  lade sig gøre, at finde vin fra små økologiske producenter, hvor druerne plukkes i hånden, vinificeringen er nænsom, og hvor der spares mest muligt på sulfitterne. Det er typisk lidt lettere vine, der kan drikkes unge, som ikke har ligget på egefad, og hvor druernes og jordens kvalitet og smagsstoffer kommer til udtryk i vinen. Det er ofte vine der laves i mindre mængder, og som man derfor ikke finder i supermarkederne og hos de helt store vinimportører. 

I vores smagekasse ”vin til under 1 hund” har vi samlet 8 økologiske vine fra 4 små producenter, 6 røde, 1 hvid og 1 rosé, der giver dig mulighed for at smage dig frem til dine favoritter til under 100,00 DKK, til en virkelig god pris. I kassen er der vine fra Monier og La Ferme des 7 lunes i St. Joseph i det nordlige Rhône, 2 meget populære vine fra Domaine Giachino i Savoie og 2 dejlige cabernet franc vine fra Domaine du Mortier i Saint Nicolas de Bourgueil ved Loire floden. 

Læs mere om smagekassen ”vin til under 1 hund” – kun 650,00 DKK for 8 flasker (normalpris 747,00 DKK). Gratis fragt i hele Danmark. 

Vinpriser 

Til vinsmagninger og i min butik fortæller mange, at de ofte undrer sig over, hvordan vinfirmaer prissætter vin. Heldigvis giver prissætningen på Vores Marked mening for de fleste, der køber vin hos os. Den vin vi køber hjem, er ikke en vin der giver mulighed for store prisforhandlingerne med producenterne, der er mange købere til en lille produktion. Vi sætter i høj grad priserne efter bøndernes salgspriser, selvfølgelig med plads til afgifter (9 DKK ex moms pr. flaske), fragt, avance og endelig 25% moms. 

Det betyder, at de mere komplekse vine, der tager længere tid for bønderne at lave, og hvor udbyttet af jorden er mindre, er dyrere end drikkeklare og lettere vine, hvor der er bruges lidt mindre tid, og hvor høstudbyttet er lidt større. Vores billigste økologiske vin er vores BiB (bag-in-box) vin fra Ardèche, der pga. den økonomiske emballage kommer under 40,00 DKK flasken - 3 liter til 158,00. Det er en ukompleks vin, der fint afspejler druetyperne merlot, syrah og grenache, som den er lavet af, med relativt lavt svolvindhold og fornuftigt syreniveua. En glimrende hverdagsvin, der også laves på flaske, men så koster den ca. 80,00 DKK.

Vi sætter ikke vores priser, så der skal være plads til store vinudsalg og 50-60% rabatter. Vores avance er baseret på, at vi gerne vil tilbyde vin til stabile fornuftige priser, hvilket ikke udelukker, at vi en gang imellem kommer til at lave et godt tilbud. 

Vi er på vinmesse 

Den sidste weekend i januar afholdes årets store biovinmesse i Montpeliler for professionelle vinkøbere. Der skal vi naturligvis være med, og derfor holder vi ekstraordinært lukket i Vores gårdbutik onsdag den 29. Januar. Vi skal nok rapportere fra messen i det næste nyhedsbrev. 

Danskerne har drukket vin i 3000 år

I følge Videnskab.dk har forskere fundet spor af vin i krukker fra det oldnordiske Danmark, der kan stamme helt tilbage fra 1100 før Kristus. Fundet indikerer ifølge studiet, at man har handlet vin med central- og sydeuropæere, langt tidligere end jernalderen, hvor man ellers begynder at finde de fleste spor af vin i Norden. 

Når vi drager til Montpellier den sidste weekend i januar vil vi stolt holde vor forfædres skik i live, 

Med venlig hilsen
Vores Marked