Fødselsdag 

Onsdag den 26. Februar fejrer vi fødselsdag i Vores Markeds gårdbutik i Farum. Birgit Pichat, Vores stifter og direktør bliver nemlig 50 år – det kan du læse mere om i Farum lokalavis

I den anledning inviterer vi kunder og venner af huset til en lille Torvedag mellem klokken 11.00 og 20.00.  Vi åbner en masse forskellige flasker vin som du kan smage, og vi serverer lidt ost, paté samt oliven. 

Fødselaren takker nej til gaver, men butikken har naturligvis åbent, så der er masser af muligheder for at købe vin og lækkerier, og det bliver fødselsdagsbarnet glad for, hvis du gør. 

Fødselsdagstilbud 

I anledning af den runde fødselsdag har vi lidt fødselsdagstilbud, der naturligvis også kommer vores netkunder til gode. 

Birgits favorit-skønhedsprodukter. 

Birgit har sammensat et særligt tilbud med hendes 4 vigtigste skønhedsprodukter – dem hun bare ikke kan undvære: 

Alle 4 produkter for kun 300,00 -  spar 106,00 

Birgits favoritvin. 

Birgit har sammensat en smagekasse med 6 af hendes favoritvine.: 

  • 1 rød Saint Joseph Terre Blanche 2011 på 100% Syrah fra Monier, 12 måneders fadlagring, drikkes med kalv, svinemørbrad, lammekød, en rigtig gourmetvin der kan drikkes nu eller gemmes i mindst 10 år i en god kælder. 
  • 1 hvid Marsanne fra Monier 2011, tør hvidvin med god kompeksitet og lidt fedme. Skøn til laks, fede fisk og smørrebrød. 
  • 1 rød Domaine du Mortier, Dionysos 2011, AOC Saint Nicolas de Bourgueil, Loire, 100% Cabernet Franc, 12 måneder fadlagning på gamle fade uden omrøring, til oksekødsretter og ost, fyldig vin med god kompleksitet 
  • 1 rød Domaine du Mortier Gravier 2012, AOC Saint Nicolas de Bourgueil, Loire,100% Cabernet Franc, til gryderetter og ost, let men skøn krydret vin med lidt mineralitet. 
  • 1 hvid Monfarino Domaine Giachino 2012, Vin de Savoie, 100% Jaquère drue, masser af frugt, syre og mineralitet, skøn til fisk, skaldyr, østers. 
  • 1 rød Arbin 2010, Domaine Louis Magnin, rigtig fin udgave af 100% Mondeuse drue med god kompleksitet, skøn til gryderetter og lidt rustik mad. 
Smagekassen har en værdi af 825,00 DKK, men i anledning af fødselsdagen kan du få den for kun 750,00 DKK. Gratis fragt. 

Birgit Pichats vinnørderier – derfor elsker jeg vin 

Så længe jeg kan huske tilbage har jeg været fascineret af vin. Min farmor begyndte at samle på vin, da mine bedsteforældre flyttede til Jylland lige efter krigen. Det var primært gemmevenlige Bordeauxvine, og jeg husker, at der ved særlige lejligheder blev åbnet vine, der var meget ældre end mig, og hvor også vi børn fik lov til at smage. Jeg husker ikke hvordan vinen smagte, men det var helt sikkert noget særligt, og jeg kan huske, at det betød noget for min højt elskede farmor.   

Interessen for vin gav min farmor videre til min far, der så længe jeg kan huske altid har haft en særligt vinskab fyldt med vin. Når vi skulle holde fest var valget af vin bestemt ikke overladt til tilfældighederne. Der blev gerne smagt en 5-6 hvidvine og tilsvarende rødvine, inden den rette kombination blev valgt. 

Da jeg blev teenager og fandt ud af hvad overdreven indtagelse af alkohol kan gøre, blev jeg faktisk helt bekymret, når 5-6 vine blev linet op, og der skulle smages. Senere fandt jeg ud af, at man godt kan smage rigtig mange flasker, uden at man behøver at tømme dem alle. Det havde jeg ikke lige fanget som 16-årig. 

Så flyttede jeg til Frankrig, og i mange år var et af ugens højdepunkter, når jeg lørdag gik på markedet i Grenobles gamle bydel og sluttede af i Manu’s vinforretning med en god gang vinsnak og et par flasker. 

For et par år siden skete der noget epokegørende i mit vinliv. Da jeg lige havde besluttet at starte Vores Marked, tilbragte jeg en dag sammen med vinbonden Jacques, en af min svigerindes venner.Ud over at være vinbonde er Jacques vin-entusiast. Han lever og ånder for vin, bruger al sin tid og alle sine penge på vin. Han tog mig med ud til to af Saint-Josephs bedste vinbønder, Jean Delobres og Jean Pierre Monier, hvis vine jeg i dag sælger. 

Den dag fik jeg et helt nyt forhold til vin. Det gik op for mig, at vin er et spejlbillede af et områdes kultur og af vinbonden personlighed. Ligesom et områdes kultur afspejler vinen det lokale klima, livsbetingelserne og jordens frugtbarhed. Men selv om vin kommer fra marker der ligger lige op af hinanden og fra samme druesort, kan de være helt forskellige afhængig af vinbondens personlighed. Hans eller hendes personlighed er afgørende for hvordan druerne er blevet behandlet i marken, hvornår de er blevet høstet, hvordan vinen er blevet vinificeret, om der er blevet brugt nye eller gamle egefade, beton eller stål, hvornår vinen er kommet på flaske, og hvordan flasken ser ud. 

Hver eneste god flaske vin fortæller historien om en egn, en kultur, en familie, en personlighed, om hvordan vejret var det år vinen blev til, om livet på en vinmark, om vinstokke, blomster, træer, fugle, insekter og om druerne. Hver eneste flaske god vin fortæller historien om livet. Derfor elsker jeg vin.


Med venlig hilsen
Vores Marked