Gourmetvin

Smagekasse Gourmetvin

I Vores Gourmet smagekasse har vi lagt 4 flasker, som alle giver en smageoplevelse lidt ud over det sædvanlige.
                • 1 rød Saint-Joseph 2009 fra Domaine Monier Perréol
                • 1 rød Saint-Joseph 2009 fra La Ferme des 7 Lunes
                • 1 rød Arbin, La Brova 2008 fra Domaine Louis Magnin, Savoie
                • 1 hvid Chignin-Bergeron, Grand Orgue 2008 fra Domaine Louis Magnin, Savoie

Smagekassen koster 720 DKK mod normalpris 789 DKK

Vi betaler fragten. Læs mere om de enkelte vine under Nyheder og tilbud.

Tilbuddet varer til tirsdag den 20. marts klokken 12.00

Vin bedre end god sex

Der er vin man bare drikker fx en fredag aften efter en lang og hård uge, til en sjov grillaften eller på ferien, og så er der vin, som man kan gå og glæde sig til at drikke i flere dage. Vin hvor farve, duft og smag smelter sammen til en sanseoplevelse. Hvor man hver gang man hæver glasset føler taknemmelighed mod vinbonden, der med sit hårde arbejde i marken og med sin ekspertise i vinificering har muliggjort den oplevelse, det er at drikke denne vin. Indrømmet, det er nok ikke alle, der sender deres tanker til vinbonden, men det gør jeg, da jeg jo kender disse dejlige mennesker.

Min franske ven Jacques, der er vinbonde i Saint Joseph og frem for alt vinentusiast, bruger alle sine penge og alt sin tid på at rejse rundt og smage vine. Han har en imponerende vinkælder på vingården, der har været i familiens eje siden 1700-tallet. Jacques sammenligner god vin med god sex. Det handler om sansernes eksplosion, siger han, og når man drikker virkelig god vin, så føles det, som får man en lille bid af paradis. Så er det værd at leve. Heldigvis er Jacques kæreste lige så optaget af vin som Jacques.

Det var Jacques, der introducerede mig til vinbønderne Jean Pierre Monier, Domaine Monier Perréol, og Jean Delobre fra La Ferme des 7 Lunes. De laver begge vin på syrah druen, men deres vin er meget forskellig. 

Jean Pierre er en af de mest passionerede mennesker, jeg har mødt. Han brænder i den grad for sin vin, og der er ikke den detalje, der overlades til tilfældighederne, hverken når han arbejder i marken, eller når han vinificerer. Den sidste gang jeg besøgte ham, opdagede jeg tilfældigt, at der var musik i den lade hvor vinen gærede. Selvfølgelig ikke en tilfældighed, gæringen akkompagneres altid af enten Mozart eller Bethoven. Skulle jeg en dag i lære som vinmager, så ville jeg helt klart vælge Jean Pierre som min mester.

Jean Delobre er hvad jeg vil kalde en vinkunstner. Stor rødhåret mand, der når han taler om vin, dæmper stemmen og bliver nærmest religiøs. Hans mission er at lave vin, hvis aroma og smag virkelig afspejler de druer, vinen kommer fra, "igen falske toner", som han siger. Derfor bruger han udelukkende ældre egefade, for hans vin skal ikke sminkes af overdreven vaniljesmag fra ny eg. Med den indstilling bliver det altafgørende, at druerne er af fineste kvalitet, og der kommer biodynamikken til undsætning. Ingen tvivl om, at Jean nyder at gå rundt i efteråret og grave kohorn fyld med kokasse ned på sine marker. Han føler han sig som en ægte druide, og de kan jo lave mirakler.

For disse dejlige vinbønder er vinen virkelig jordens blod. Der er for mig heller ingen tvivl om, at vinen afspejler vinmageren personlighed og temperament.

Håber I vil få nogle dejlige oplevelser med vores smagekasse Gourmetvin.


Med venlig hilsen
Vores Marked