Mød vinproducenten Rune Elkjær fra Vaison la Romaine i Rhône-dalen

Selv om Rune Elkjær en en ung mand, så er han allerede lidt af en legende blandt vin-entusiaster. Rune var i sin tid tjener på Kommandanten, den første restaurant, der nåede 2 Michelinstjerner i Danmark. Senere blev han vinimportør, og importerede bl.a. flere af de vine, man i dag finder på Vores Marked.  

Så blev han gift med en fransk kvinde, med navnet Amiel, og langsomt modnedes ideen om at tage til Frankrig for at lave sin egen vin. Det har han gjort siden 2010 midt i Rhöne-dalen i middelalderlandsbyen Vaison La Romaine, og både vinene og Runes datter bærer navnet Amiel-Elkjær.  

Fredag den 23. oktober 16.30-18.30 kan du møde ham på Vores Marked, Farum Hovedgade 83, 3520 Farum. Der er selvfølgelig mulighed for at smage på hans vin samt høre ham fortælle om vinene og tankerne bag.  

Vinsmagning om økologisk og biodynamisk vindyrkning

Torsdag den 29 oktober, 19.00-21.00 2015 fortæller Birgit Pichat om økologisk og biodynamisk vindyrkning i Frankrig. Hun kommer blandt andet ind på forskellen mellem økologisk vin, biodynamisk vin og naturvin. Hun fortæller også om, hvorfor vinbønder lægger deres dyrkningsmetoder om, og hvad det betyder for vinen. 

Vi smager på 8 forskellige vine, dertil serveres lidt let tapas. Vinsmagningen foregår i Vores Markeds hyggelige lokaler på Farum Hovedgade 83, 3520 Farum. Der er et begrænset deltagerantal, og fokus er på at hygge, smage og måske blive lidt klogere. Det koster 150,00 kr. pr. person og du kan købe billet her eller i butikken.

Allehelgens hygge - Toussaint - søndag den 1. november.

Endelig en helligdag der både findes i Frankrig og Danmark, selv om den nok fejres noget mere i Frankrig og er en fridag, hvis den ikke lige faldt på en søndag, nemlig søndag den 1. november.

Vi holder åbnet fra 11.00 til 15.00 på Vores Marked, Farum Hovedgade 83, 3520 Farum, og hygger med levende musik, Swing Partout, og lidt lækkerier. Så sæt kryd i kalenderen.

Med venlig hilsen
Vores Marked